[COMUNICAT] Discurs de CIM en motiu de la diada de Mallorca

”Ja fa gairebé un any que un grup d’amics i companys vàrem veure necessària la creació d’un col·lectiu per compartir les nostres passions i aficions. Nosaltres som escaladores, som excursionistes, som corredors, som ciclistes, però hi ha un nexe que ens uneix, la muntanya i la natura. Amb aquest pretext va néixer CIM. Però aquest col·lectiu no sols va néixer per agrupar-nos a l’hora de realitzar aquestes activitats, sinó que també va néixer amb un esperit combatiu, vàrem veure necessari crear un col·lectiu de lluita en defensa de la natura i del territori, tant per realitzar activitats didàctiques i de conscienciació, com en activitats de protesta i denúncia.

En aquest any, hem realitzat algunes activitats i accions, vàrem presentar el col·lectiu de forma oficial en un acte en el casal popular Voltor Negre i animarem a la gent a participar en una assemblea oberta. Es va pujar la muntanya de s’Esclop amb motiu de l’11 de setembre per penjar-hi una estelada així com l’Ofre mesos abans amb motiu de Sant Joan, per reclamar la unitat dels Països Catalans. Es va pujar el Penyal del Migdia, es despagà una pancarta a la zona militar així com pintar diversos retols de l’exèrcit que ens deien que no podíem passar. Es va fer una sortida micològica i una torrada fa poc a Esporles. I fa una setmana vàrem coronar totes i tots el puig des Caragolí per reivindicar la diada nacional de Mallorca

Un punt important en aquest primer any va ser l’entrada del CIM a l’Esquerra independentista de Mallorca, per dos motius, el primer per introduir la lluita pel territori dins l’EIM i conscienciar a les militants que ho conformen, i en segon motiu perquè tot i ser un grup ecologista, entenem que hem de construir un futur d’unitat popular en uns Països Catalans lliures, nacionalment i sobretot econòmicament. La independència és necessària per canviar-ho tot i construir un país just econòmicament on siguin jutjats polítics i especuladors i on sobretot que es respecti la natura.

CIM també ens consideram anticapitalistes, entenem l’actual sistema capitalista com el principal responsable de la constant i brutal destrucció del territori. També som un col·lectiu antipatriarcal, creim amb la igualtat i el respecte entre sexes, com a meta assolir. No creim amb els estereotips que poden excloure la dona de les activitats de muntanya i dins el mateix CIM ens trobam que gairebé no hi ha dones per tant i per això animam més que a ningú a les dones, a participar en les activitats de muntanya.

El passat de Mallorca està marcat per la destrucció del territori i de les zones naturals, però en el present seguim tenint dia rere dia més casos demostrant que aquesta política segueix estant més present que mai. Ens trobam com segueixen destrossant el Port de Sóller, amb la construcció de la urbanització a Muleta, veim com l’avarícia capitalista ens vol destruir la darrera zona humida de Palma i fer de Ses Fontanelles un centre comercial. Ens trobam que per circular per la muntanya hem de pagar taxes o ens tanquen camins públics. Veim que al segle XXI a Mallorca la primera font d’energia que tenim l’aconseguim cremant carbó a nes Murterà i contaminant el medi. Veim que com en lloc de jutjar als que han permès la destrucció del territori a la carta, desregulen més la llei de costes. Alguns tampoc entenen que a Mallorca no necessitam més camps de golf i volen seguir construint-ne més, com per exemple a Biniali.

I també ens trobam que a nes fons els responsables són els mateixos, xerram d’especuladors, com Aquamágica o Kühn & Partner; xerram d’hotelers, Iberostar, Barceló, Riu, Melià, etc ; xerram de polítics com Biel Company, Jaume Mates i una llista gairebé infinita, molts d’ells imputats per casos de corrupció. No podem permetre que aquest oligopoli que no és ni tants sols l’1 per cent de la població facin de Mallorca el seu monopoli privat i l’explotin al seu gust seguint de la primera llei del capitalisme, que és treure’n el màxim benefici! La terra és de qui l’habita, de qui la treballa, de qui l’estima i de qui la gaudeix.

No podem permetre que ens destrueixin un sol pam més de territori, no podem permetre que ens tanquin un sol camí més o que es cremi una càrrega més de carbó. És l’hora de passar a l’acció, d’atacar als responsables dels projectes urbanístics, d’assenyalar als polítics corruptes i responsables, d’obrir o alliberar els camins que se’ns ha barrat el pas, de desobeir les lleis injustes o les taxes que ens volen fer pagar, de boicotejar les empreses responsables i fer-los entendre que no els hi perdonarem tot el que ens han llevat. Aquest és el camí que s’ha d’anar traçant a poc a poc, passa a passa, pedalada a pedalada i presa a presa.

La impotència s’acumula en veure com la natura és destruïda cada dia més, però aquesta impotència l’hem de convertir en ràbia contra els responsables, és l’hora d’organitzar-nos perquè com deia Gramsci, amb tota la intel·ligència, amb tot l’entusiasme, amb tota la força farem de Mallorca terra lliure i verda!

Visca la terra!”FEIM CIM!verd-05-22

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *